Hangfelvétel átírás, lehallgatás - HSSD 2012 -

Hangfelvétel átírás

Hangfelvétel átírás, lehallgatás - a Hotelsinus szolgáltatása

 

A Hotelsinus hangfelvétel leírás szolgáltatása segít a dolgon!

Szolgáltatásunk lényege, hogy vállaljuk mindenféle hanghordozón lévő hangfelvétel lehallgatását és szerkeszthető, olvasható szövegformába átírását, bármilyen célformátumba, három nyelven: magyar, angol és spanyol (a későbbiekben tovább bővül a vállalt nyelvek köre).

Igény esetén vállaljuk az anyag fenti nyelvek közötti fordítását is, a kívánt célnyelven. A szövegértési garanciát 20 éves nyelvtudás garantálja. A 78-as bakelittől az U-matic videókazettán át az összes digitális formátumig mindenen fogadunk és feldolgozunk hanganyagokat. Konferenciák, előadások, tárgyalások, fókuszcsoport beszélgetések, esetleg rejtett mikrofonos igazságügyi felvételek, vagy interjúk, rádióműsorok, diktafonfelvételek. A rossz minőségű, nehezen érthető anyagokat (hangdesign cég lévén) szükség esetén restauráljuk és hallgathatóbb formátumba hozzuk, ami a lehallgatható anyag mennyiségét jelentősen növelheti, az átfutás idejét pedig csökkentheti.

Ön átad egy hangfelvételt, tetszőleges módon vagy hordozón, mi pedig a kívánt dokumentumformában adjuk vissza önnek, vagy, ha igényli, a hangfelvétel digitalizása, esetleges restaurálása után a kért formátumban ill. hordozón.
Kívánságra az egész anyag kivonatolását, összefoglalását is elvégezzük az Ön által megadott szempontok szerint.

A feladat jellegéből adódóan minden munka nagyon különböző tulajdonságokat hordozhat, ezért az áraink minden esetben egy tól-ig sávon belül, a munka átvétele és meghallgatása után készített, személyreszabott árajánlattól függenek. Így tehát többféle minőségi szint és ártartomány közül választhat, a szükséges pontosság és gyorsaság függvényében.

Egy órányi hanganyag a beszélő nyelve, gyorsasága, a beszédszituáció sajátosságai és egyéb tényezőktől függően általában kb 12-15 átlagos Word dokumentumoldal. Egy átlagos, egyórás beszéd írott változatát átlagosan 20 perc alatt el lehet olvasni.

Normál minőség

Kb egy órányi általános témájú, magyar nyelvű hanganyag átírása kb 5-5,5 órát vesz igénybe.
Ennek díja kb. 12-16.000,- Ft. A jó minőségű felvételek átírása kevesebb időt vesz igénybe. A normál szolgáltatás egy két lépéses folyamat, melynek során az anyag lehallgatásra kerül, majd utána egy korrektor újrahallgatja és ellenőrzi a leírt első változatot, és szükség esetén kijavítja. Egy adás minőségű hanganyag pontossági aránya 99,5% is lehet, egy átlagos anyagé 95-98%.

Piszkozat minőség

Akiknek nincs szükségük szó szerinti pontosságú átírásra, vagy a sebesség a fontosabb, a lektorálás nélküli, egyszeri lehallgatás utáni átírást ajánljuk, pl. üzletemberek, vagy újságírók számára (pl. tartalmi összegzés, idézés céljára), vagy olyanoknak, akik maguk akarják a szöveget lektorálni.
Az ilyen munka átfutási ideje kb 4,5-5 óra.
Ennek díja kb 8-12.000,- Ft.

Nehezen érthető, rossz minőségű anyagok

Ez a szolgáltatás olyan anyagoknál lehet szükséges, ahol a rossz minőségű hordozó, vagy felvételi körülmények, vagy a nehéz nyelvi szituáció, kiejtés, stb. miatt a szövegértés nagyon körülményes. Ilyenkor a digitális hangrestaurálás minden eszközét felhasználjuk az anyag feljavításához, hogy az anyagból az elérhető legjobbat hozzuk ki. Igény esetén természetesen magát a restaurált hanganyagot is átadjuk, illetve, ha másra nincs szükség, vállaljuk csupán az anyag helyreállítását illetve bármilyen kívánt hordozóra átírását, digitalizálását, (pl. bakelitlemezről) vagy épp "analogizálását" is, ha erre van igény (pl. egy mp3 felvétel kazettára írását). A digitalizálást természetesen bármilyen fájlformátumba, illetve formátumból vállaljuk (pl. hangkazetta átírása webes stream formátumba). Mivel a leadott hanganyag forrása, minősége, a feladat nehézsége rendkívül változatos tartományban mozoghat, minden esetben egyedi árajánlatot adunk, miután az anyagot megkaptuk és megvizsgáltuk, de hozzávetőlegesen 15-20.000,- Ft között, vagy szélsőséges esetben afelett mozoghat.
Egy egyórás anyag átfutási ideje 1-2 munkanap lehet, de egy hosszabb, bonyolultabb, idegennyelvű projekt akár egy hetet is igénybe vehet. Hanganyagát hamarosan akár itt is feltöltheti.
Ha idegennyelvű anyag esetén más nyelvre fordított változatot is szeretne, a fordításra külön árajánlatot adunk.

Hanganyagát személyesen is átadhatja a rendelkezésre álló hordozón, vagy a népszerű fájlküldő szolgáltatások (mammutmail.com, yousendit.com, sendspace.com, wetransfer.com) segítségével (melyek közt vannak, amelyek biztonságos szolgáltatást is nyújtanak, ha szükséges) az alábbi email címre küldheti: hangatiras@hotelsinus.com.

(Fájlfogadó felületünk nemsokára elkészül.)

 

ÁRLISTA

 

Normál minőség min. 6 óra ~ 12-16.000 Ft
Piszkozat minőség min. 4,5 óra ~ 8-12.000 Ft
Nehezen érthető, rossz minőségű anyagok min. 2 munkanap ~ 15-20.000 Ft, vagy afölött
Kedvezmény diákigazolvánnyal   40% minden árból, hívj!


Lépjen velünk kapcsolatba:


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Nagyobb térképre váltás